"Orientarea sexuala" faţă în faţă cu jurnalismul


Am fost la mitingul de protest din faţa Parlamentului organizat de mai multe organizaţii creştine din Moldova şi susţinut de PPCD şi Iurie Roşca.

Au venit nişte oameni să protesteze, calmi şi liniştiţi - e dreptul lor. Că nu le plac homosexualii şi termenul de orientare sexuală, e la fel dreptul lor şi nu au decât să protesteze. Ei spun că reprezintă majoritatea populaţiei, lucru de care sincer mă îndoiesc. În această postură au pretenţia că acţiunea lor e cea mai importantă şi care merită cea mai mare atenţie, pentru că e de interes vital. Şi aici e o discuţie aparte.

Iată ce ştire am făcut din tot evenimentul la care am asistat. A apărut în buletinul de ştiri, dar şi pe site-ul postului de televiziune PRO TV Chişinău, angajatul căruia sunt. Astăzi, am primit un comentariu, pe care m-am decis să-l plasez pe blog. Îl consider un atac la persoană. Menţionez, pentru cunoscători, că mesajul e semnat de unul igor...Iar modul de a scrie îmi pare cunoscut, sau nu...:)

"ProTv-ul isi face misiunea de informare tot mai prost. Asta se vede mai ales cand sint abordate subiect de mare interes pentru minoritatile sexuale. Dle Jiosan de unde l-ati cules pe acest Cristian Jardan care sta o ora cu mintea in cur la o actiune de protest ca pina la urma sa gaseasca, ca cel mai important lucru a fost iesirea lui Rosca. Scuzati, dar sa lucreze doar cu fundul este indeletnicirea lui Marcicov. Mai Jardan de ce nu te-ai primblat tu putin printre protestatari sa afli ca au la mina 35 000 de semnaturi impotriva Legii cu privire la combaterea discriminarii. Jardan, da tu te-ai uitat pe legea asta? Ai ascultat argumentele crestinilor?Apropo, pentru reporteri puturosi alde dumneata au fost pregatite comunicate in care se explicau aceste lucuri? Ai vazut tu aceste comunicate? Sau ai alergat ca un catelus dresat sa raportezi unde trebuie despre gloata de "fundamentalisti crestini" vesnic nemultumiti. Sa asociezi o actiune de protest cu un politician dubios pentru a discredita respectiva actiune este un exercitiu de manipulare de clasa I. Domnisoara Gonta Angela, va rugam mult, nu-i mai incredintati unui incepator subiecte de acest fel. Dati-i sa scrie despre fluturasi, despre accidente de bicicleta, despre instructoarea de pioneri din satul lui, despre vaca lui bunelu-sau sau despre despre cat costa kg de perje la Piata Centrala din Chisinau. Poate acolo o sa se descurce mai bine...."

Comentarii

  1. Cristian nu-ti fa griji sau mai rau, inima rea. Tipi din acestia o sa mai intalnesti cu duiumul in munca ta de jurnalist, asa ca apasa pe Ignore.
    Mie mi s-a parut impartial reportajul. De obicei crestinii foarte zelosi vor ca orice televiziune sa transmita ora imprejur predici ... si nimic altceva.
    Sa zica nenea respectiv mersi ca nu i-ai intrebat pe gay ce parere au despre manifestatia lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim01:31

    cine ca cine, dar sunt sigur ca cel care a postat comentariul idee nu are de jurnalism si de etica. cunoaste si el vreo 2 nume de familii din familia protv si se da drept mare invata al tuturor timpurilor. Si un mare apropo. Daca tot se vorbeste despre interzicerea apararii drepturilor LGBT prin lege, ma intreb de ce naiba am avea nevoie de o sumedenie de secte religioase, care, sincer sa fiu, sunt mai periculoase pentru societate decat gay-ii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim01:21

    Desigur ca este n mesaj foarte denigrator la adresa unui jurnalist pentru simplul fapt ca iti spune ce trebuie sa faci sau ce set corect sa faci... Desigur, in opinia acestui domn care trebuie sa se vindece de boala homofobiei, el este perfect iar ceilalti care nu sunt ca el, sunt niste imbecili. Nu este asta dovada unei inculturi si obraznicii? Cine v-a nascut oare cu atitea boli... sper ca nu sunt incurabile, stiu unii care si s-au lecuit, poate sa va dau o receta?!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Cu Dragobetele pe voi toţi

Răzvan Cociş, U Cluj şi subsemnatul...