Fotbal peste fotbal, revenire spectaculoasa pe blog a lui Cristian Jardan


Nu am scris de 5 luni fara patru zile...Nu am avut timp, ce-i drept...Revin astazi cu fotbal. De doua ori. O data pentru ca azi merg la Tiraspol să-i văd de aproape, de foarte aproape pe Fenerbahce şi mai ales pe Roberto Carlos, meci transmis în exclusivitate de noi. Doi, vreau să-mi exprim revolta faţă de nedreptatea de ieri din Cupa Moldovei. Olimp Ungheni, echipa la care mai sunt încă legitimat şi am jucat două meciuri în acest sezon a fost bătută ieri de un arbitru... Iar ca să-l ştie lumea, îi spune Gabrie Tupicico...Am scris în Expresul despre asta, vedeţi mai jos... Şi foarte important, La Mulţi Ani sor-mea!!!

Tupeu de Tupicico: FC Olimp Ungheni a fost oprit nemeritat de arbitru în optimile Cupei Moldovei

Gabriel Tupicico este arbitrul care va rămîne pentru mult timp în memoria jucătorilor, antrenorilor şi suporterilor FC Olimp din Ungheni. Cu 4 minute înainte de sfîrşitul meciului disputat de FC Olimp în optimile Cupei Moldovei împotriva liderei la zi a Campionatului Naţional, Iskra Stali din Rîbniţa, Tupicico a inventat un penalty pentru oaspeţi. A fost scînteia care a încins spiritele de pe stadionul orăşenesc din Ungheni, unde cele cîteva sute de suporteri au protestat vehement faţă de decizia arbitrului. Doar intervenţia promptă a poliţiştilor şi a conducătorilor clubului din Ungheni a făcut ca centralul partidei să poată pleca acasă viu şi nevătămat.

“A fost un meci foarte frumos, pe care unghenenii nu meritau să-l piardă”, au fost cuvintele cu care suporterii veniţi în număr mare la meci aveau să le rostească la finalul partidei. Stadionul din Ungheni nu a mai fost vizitat de o echipă din Divizia Naţională de mai bine de 12 ani, iar cu această ocazie la meci au venit peste 600 de oameni, iar în tribune 90 de minute a cîntat şi şi-a încurajat echipa favorită o galerie frumoasă.

Spre lauda lor, gazdele nu au ţinut cont de numele adversarului şi au oferit unghenenilor probabil cel mai frumos fotbal de pe stadionul orăşenesc din ultimii 10 ani. Rîbniţenii nu au mişcat nimic în teren, acolo unde FC Olimp a ratat în prima repriză prin golgheterul Mihai Luchian. Atunci cînd meciul se îndrepta spre un egal meritat şi implicit spre minutele de prelungire, arbitrul a decis să intervină în jocul fotbaliştilor. La un corner al celor de la Iskra Stali a dictat un penalty inexitent, după ce un jucător de la oaspeţi a căzut teatral în careu.

A marcat fără bucurie Nicolae Rudac, felicitat mai mult decît discret de colegii săi. “Nici suporterii de la Rîbniţa care au venit cu un autocar nu s-au bucurat de gol”, avea să se destăinuie după meci vicepreşedintele clubului Olimp Ungheni, Sebastian Andriuţă. Pînă la finalul meciului, arbitrul a reuşit să mai iasă o dată în evidenţă. Deşi oaspeţii au realizat 4 modificări, iar jocul a fost întrerupt de mai multe ori din cauza accidentărilor, centralul partidei nu a dictat nici un minut de pregătire. “A fost cumpărat, e clar”, aveau să se audă din tribune mai multe voci. Chiar şi aşa, în cele patru minute rămase, unghenenii au fost approape de a egala. Superba lovitură de cap a antrenorului jucător Ion Homiţchi a fost scoasă în extremis de portarul celor de la Rîbniţa.

Înfrîngerea nemeritată a fost greu digerată de jucătorii, antrenorii şi suporterii din Ungheni. Imediat după fluierul de final, arbitrii au fost escortaţi la vestiare de cel puţin 8 poliţişti. Fluieraşii au avut nevoie de mai bine de 45 de minute pentru a putea ieşi de pe stadionul orăşenesc. Asta în timp ce lidera la zi a Campionatului naţional a plecat de pe stadion cu capul plecat, iar unghenenii au fost aplaudaţi la scenă deschisă. Fotbalul e mai mult decît un joc!

Lotul echipei FC Olimp Ungheni:

Denis Patraşcu, Dan Andriuţă, Vlad Pendus, Vadim Aramă, Ştefan Anton, Andrei Miron, Andrei Munteanu, Ion Homiţchi, Grigore Tofan, Viorel Primac, Mihai Luchian.

Poza am luat-o de aici.

Comentarii

  1. uraaa, jardan is back :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim00:49

    Salut ! As dori si eu sa intru in blogroll-ul tau cu http://www.ejocurifotbal.com cu titlu: jocuri fotbal
    Eu iti pot pune link pe blogul http://jocurinet.wordpress.com
    Multumesc!
    Daca esti interesat te rog sa-mi trimiti un e-mail pe florinro83@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Seattle - un oraș în care mi-ar plăcea să trăiesc

Cu Dragobetele pe voi toţi