Steluţa copiilor din Ungheni


O atmosfera de sarbatoare, cântece vesele, invitaţi deosebiţi, baloane în aer şi multă voie bună i-a aşteptat pe toţi copii alături de părinţii lor la grădiniţa “Steluţa” din Ungheni în lunea din 30 iulie 2007. Vorba e că această zi a marcat un eveniment deosebit în activitatea de peste 30 ani a acestei importante instituţii preşcolare din Ungheni: festivitatea de încheiere a proiectului de schimbare a geamurilor din grădiniţă, “O lume mai bună copiilor”, implementat de grupul de iniţiativă Adrian Langa.

Eforturile comune ale educatorilor, părinţilor şi a copiilor din grădiniţă a făcut posibilă implementarea cu succes a proiectului graţie sprijinului logistic şi financiar din partea Programului de Dezvoltare Participativă a Comunităţilor din Moldova, IREX-CPP printr-un grant de 260000 lei. De asemenea, grupul de iniţiativă condus de Adrian Langa, conducătorul muzical al grădiniţei, a primit un mare şi important sprijin din partea Primăriei oraşului Ungheni, care a alocat în acest sens peste 230000 lei. Iar părinţii au sprijinit şi ei grupul prin adunarea unei sume de peste 14000 lei.

La festivitate a participat primarul de Ungheni, dl Alexandru Ambros, însoţit de vice-primarul responsabil de problemele sociale ale Ungheniului, dl Ghenadie Mitriuc, dl Oleg Bursuc, coordonatorul Programului de Dezvoltare Participativă a Comunităţilor din Moldova IREX-CPP, Constantin Stratulat, coordonatorul centrului regional IREX-CPP Ungheni, însoţit de membrii staffului CR Ungheni, părinţi şi copii. Toţi invitaţii la eveniment au salutat iniţiativa colectivului, a părinţilor şi copiilor grădiniţei care într-un timp record , în mai puţin de 5 luni au reuşit schimbarea a 58 de geamuri şi 14 uşi de balcon de termopan.

Deşi problemele cu care se confruntă această instituţie sunt mari, grădiniţa este suprapopulată, are un real deficit de cadre şi finanţare precară de la buget, optimismul şi dorinţa de a schimba lucrurile în bine permite colectivului acestei instituţii să reuşească lucruri frumoase şi valoroase. După cum a menţionat directoarea grădiniţei, doamna Lucia Gavriliuc „Aceşti educatori (13 educatori pentru un total de 420 de copii!) merită cîte un monument pentru tot ce fac pentru copii, grădiniţă şi nu în ultimul rând pentru oraş!”

P.S. e un articol ce tine mai mult de activitatea mea pentru care inca mai sunt platit...e oficial, insa e chiar pe bune...:)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Seattle - un oraș în care mi-ar plăcea să trăiesc

Cu Dragobetele pe voi toţi