La Cluj-Napoca studenţii basarabeni organizează un festival cultural destinat Bucovinei


Marţi, 27 noiembrie, Grupul de Iniţiativă Basarabeană Cluj Napoca în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca organizează Festivalul “Bucovina”. Scopul manifestaţiei culturale este promovarea valorilor şi culturii bucovinene, precum şi sărbătorirea a 89 de ani de la Marea Unire dintre Bucovina şi provincii româneşti într-un stat unitar, în deplină solidaritate cu românii din Transilvania, Basarabia şi Vechiul Regat.
Festivitatea de deschidere a festivalului va începe la ora 10:00 în incinta Casei de Cltură a Studenţilor prin prezentarea Bucovinei din punctul de vedere istoric al evoluţiei acestei provincii. De asemenea organizatorii vor organiza o Conferinţa de Presă pe tema: “Bucovina- prejudecăţi şi stereotipuri”.
În partea a doua a zilei va avea loc un concert al ansamblului “Românaşul” din Cluj-Napoca. Număr artistic va consta în dansuri, cântece populare şi ritualuri specifice Bucovinei, iar concertul se va desfăşura în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor.
Festivalul “Bucovina” este adresat publicului larg din Cluj şi invită toţi doritorii să profite de această ocazie să participe la manifestaţiile organizate cu acest prilej. Bucovina nu poate fi “povestită“, ea trebuie văzută!
Grupul de Iniţiativă Basarabeană, (GIB) Cluj-Napoca, organizaţie studenţească, non-profit,apolitica, a fost creat în 2003 ca organ reprezentativ a studenţilor basarabeni din Cluj-Napoca. De-a lungul anilor s-a manifestat ca o organizaţie studenţească activă ce promovează valorile şi tradiţiile basarabene în Cluj-Napoca, educarea tinerilor intr-un spirit independent , non-conformist cu ganduri nobile . Printre activităţile desfăşurate se numără: 4 ediţii a festivalului “Basarabia”, marşuri de protest şi de solidarizare cu manifestaţiile de la Chişinău (2002-2003), conferinţe, lansări de carte, expoziţii fotografice. Din 2007 este membru al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Cu Dragobetele pe voi toţi

Răzvan Cociş, U Cluj şi subsemnatul...