Birou de audit al tirajelor în Moldova??


O noutate super bună pentru mass-media moldovenească!!! Am primit nu demult un mail de la Maria Praporscic. Iată şi conţinutul acestuia:

Invitatie

Centrul Independent de Jurnalism invita jurnalistii la o conferinta de presa in cadrul careia membrii unui grup de
initiativa constand din editori de presa, clienti de publicitate si agentii de publicitate isi vor face publica intentia
de a crea primul birou de audit al tirajelor din Moldova.

Conferinta va avea loc vineri, 28 noiembrie, ora 13.00, la sediul
Centrului Summit (str. Tighina 49/3, etaj I, tel 888 273).


Super iniţiativa şi sper să dea roade. Chiar e nevoie de aşa ceva. Vom vedea ce va fi mâine.

UPDATE: Din păcate nu am putut merge la conferinţă, însă văd că pe Jurnal a apărut o ştire. Ce să spun. Nu prea cred că va apărea un BAT degrabă şi asta pentru că e nevoie ca editorii să vină cu bani pentru a-l crea. Care publicaţie din Moldova şi-ar permite să finanţeze o astfel de instituţie, dar la modul real? Nu prea văd. Aşa că am să fiu sceptic.
Imagine: www.gandul.info

Comentarii

  1. Cristian, in Romania primii care au sarit cu banii au fost cei din publicitate. Aveau nevoie sa stie pe bune care-i treaba cu tirajele si audientele. Concluzia: ca sa ai un birou de audit al tirajelor, ai nevoie de o piata a publicitatii puternica si sanatoasa. Cit de cit.

    RăspundețiȘtergere
  2. la noi nu mai inteleg...nici cei din publicitate vad ca tare nu insista...e bine totusi ca la conferinta asta a fost Orange-ul. Nu stiu, sa vedem. stiu ca a mai fost o astfel de initiativa, la fel intermediata de CIJ acu cativa ani...Nu ne ramane decat sa speram...:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Cu Dragobetele pe voi toţi

Răzvan Cociş, U Cluj şi subsemnatul...