Lucia Culev - surpriza placuta a primariei


[feature de la scoala de jurnalism]

Grădina Publică din centrul Chişinăului. Aglomeraţie, vânt, frunze şi multă agitaţie. Pe unele alei se plimbă îndrăgostiţii ţinându-se de mână, pensionarii stau la o vorbă, iar mamele îşi plimbă copilaşii.

La intrarea în parc dinspre Aleea Clasicilor, ca în fiecare joi, Ziarul de Gardă îşi aşteaptă cititorii «să mai pună lumea la cale». De această dată invitata ziarului este noul şi deocamdată unicul vice-primar al Capitalei, Lucia Culev. O politiciană nouă, carismatică, energică, sinceră şi foarte hotărâtă.

Facem cunoştinţă. Suntem studenţii Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism, curioşi, interesaţi şi mulţi. O înconjurăm pe simpatica domnişoară şi o luăm la rost. Aflăm că jurnalismul e cea mai nobilă şi frumoasă meserie de pe pământ. Ceva ce odată intrat în sânge, nu te mai lasă în pace.

E foarte greu să treci de la munca de teren la cea de birou. «Am aşa un birou mare, cu fel de fel de lucruri, şi trebuie să stau toată ziua acolo, nu pot altfel. E atât de mult de lucru», ni se destăinuie Lucia.

Deocamdată nu ştie prea bine cum e să fii vice-primar. Deşi în consiliul municipal lucrurile nu stau tocmai bine, Lucia priveşte cu mult optimism şi încredere noua sa funcţie.«Nu mă tem. Niciodată nu trebuie să te temi de ceva. Dacă vrei să faci ceva, dacă te porneşti într-un drum nou, apoi să nu-ţi fie frică. Doar aşa vei reuşi» ne sfătuieşte cu mult calm noul vice-primar.

Ne roagă respectuos să ne implicăm în viaţa de zi cu zi a oraşului cu idei, cu viziuni noi, cu proiecte noi pentru că viitorul aparţine tinerilor. «Mă uit la voi. Sunteţi atât de frumoşi, atât de interesaţi, atât de bine informaţi. Hai să facem lucruri bune împreună. Ce ziceţi?», ne îndeamnă domnişoara vice-primar.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Seattle - un oraș în care mi-ar plăcea să trăiesc

Cu Dragobetele pe voi toţi