Jurnal de Euro 2: Calificarea Romaniei


Până la meciul României au mai rămas 5 ore. Atunci vom afla, atunci ne vom bucura, atunci vom plânge sau ba. Nu ne rămîne decât să aşteptăm.

Altfel au mai trecut câteva meciuri, unele interesante, altele foarte interesante. În grupa A s-a stabilit deja programul final. Portugalia a defilat pur şi simplu. Ultimul meci l-au pierdut cu 2:0 din politeţe faţă de gazde. Era culmea ca Elveţia să termine campionatul fără niciun punct şi încă într-o astfel de grupă. Turcia a şocat Europa, iar cehii au dezamăgit. În minutul 75 al meciului dintre aceste echipe, o grămadă de microbişti mergeau la culcare după un 2:0 mai mult decât clar al cehilor. Ultimele 15 minute ale turcilor au fost senzaţionale. Bine că şi marele portar Peter Ceh a dat o mână de ajutor.

În grupa B a surprins Croaţia. Trei victorii, inclusiv un halucinant 2:1 în faţa Germaniei a confirmat încă o dată de ce Anglia nu a nimerit la turneu. Germania se caută, joacă destul de urât, relativ confuz şi cu o apărare cam de varză. Noroc de Ballack. O lovitură liberă superb executată de neamţ a trimis Germania mai departe. În sferturi însă vom avea o finală, Portugalia-Germania. Deja e bine...

Astăzi vom avea parte marele duel româno-batav şi sunt şanse să asistăm la marea surpriză a campionatului: eliminarea campioanei şi vicecampioanei mondiale, Italiei şi Franţei. România cu Olanda vor decide acest lucru. Olanda a distrus Franţa în grupe cu 4:1. România însă a ratat un mare rezultat. Deşi a făcut egal, penalty-ul ratat de Mutu în ultimele minute îi va urmări încă mult timp pe suporterii tricolori. Cu toate acestea România are prima şansă la accederea în sferturi.

Au învins şi ruşii. Grecii au plecat cum au venit, iar fotbalul spectacol a învins până la urmă. Partea a doua a campiontului e bună, aşteptăm cu nerăbdare finalul!!!

Imagine: http://www.redarmyfc.com/lwallpaper1106-1024x768redarmyfc_com_Sat123415euro_2008_1.jpg.html

Comentarii

  1. Anonim09:47

    pacat ca nu s-au calificat pana la urma. cred ca meritau pe deplin acest lucru.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Cu Dragobetele pe voi toţi

Răzvan Cociş, U Cluj şi subsemnatul...