Modelul Putin in Moldova

Un picuţ de expert în problemele internetosferei moldoveneşti, urmăresc îndeaproape ce se întâmplă cu "forumiştii" moldoveni chemaţi pe la Procuratură. Un caz tare ciudat şi tras din plin cu aţă albă.

Lumea tace, iar cei ce vorbesc nu oferă prea multe detalii. Spaţiul virtual, considerat până mai ieri total intim, iată că dispare. Azi citesc pe un blog despre condamnarea unui blogger rus. E o premieră tristă, însă deloc surprinzătoare, dacă ne gândim la Putin şi regimul său. Da, s-a schimbat preşedintele la ruşi, nu şi regimul sau regulile.

La noi bloggerii încă nu au fost luaţi la vizor pentru că nu are regimul de ce. Nu cred că am văzut vreun blog de-a dreptul incitant şi care ar provoca din plin regimul, iar dacă ar mai fi exemple, www.curaj.net (pe care eu nu prea-l consider a fi blog), impactul lor asupra societatii noastre e prea mic. Cel putin la nivel de trafic stam prost de tot. Cert e că avem precedent, iar regimul suflă în ceafă. Google analytics spune multe despre asta. Am verificat şi la Pro TV, cel mai popular site media din Moldova. Aşa că scrieţi oameni buni, scrieţi!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Cu Dragobetele pe voi toţi

Răzvan Cociş, U Cluj şi subsemnatul...