Smiles for Moldova


Am făcut ieri un reportaj despre un olandez ce iată, a venit la noi să ajute la deschiderea unui centru de chirurgie dentară la Institutul Oncologic din Chişinău.

A venit nu oricum, ci pe un kaiak din ditamai Groningen, nordul Olandei. Aşa, vreo patru mii de kilometri. Un efort extraordinar pentru o cauză nobilă.

Povestea sa m-a impresionat. S-a născut fără o orbită la ochi, fără cerul gurii şi încă o bucăţică de cap...Plus că şi nasul şi buzele i-au fost grav afectate. După mai multe operaţii şi-a revenit, însă din păcate vederea îi scade în timp.

A lucrat mai multă vreme în construcţii. Punea "plitkă", după cum încerca să-mi explice. De doi ani nu mai lucrează, că vede din ce în ce mai rău. Omul mi-a zis foarte senin că în câţiva ani probabil îşi va pierde vederea. Până atunci nu-i rămâne decât să trăiască la maximum şi să faca numai lucruri bune. Iată unul dintre lucrurile bune ale sale - "Smiles for Moldova"... Impresionant...

Dacă cineva e interesat de viaţa lui, el mai stă vreo două săptămâni la Chişinău, unde mi-a zis că poate fi găsit la Irish Pub, pentru că-i place la nebunie Guiness-ul...:)

Imagini: www.protv.md

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Cu Dragobetele pe voi toţi

Răzvan Cociş, U Cluj şi subsemnatul...