Electorală de Ungheni...


Vedeţi aici o reacţie a preşedintelui raionului Ungheni după ce Voronin a pus prima piatră de temelie a viitoarei centrale electrice de la Ungheni...Nu a fost invitat domnul pentru că, nu e nevoie de opoziţie...
Tare mă tem să nu să se întâmple în acest caz ca şi cu stadionul olimpic sau alte mari proiecte comuniste din care numai piatra de temelie a rămas...

"Scrisoare deschisă

Preşedintelui Republicii Moldova

Membrilor Guvernului Republicii Moldova

De ce vă temeți de Ungheni?

Pun această întrebare, deoarece în fiecare zi a lunii martie – luna electorală 2009, sînt informat că cineva dintre Măriile Voastre vizitează o localitate sau alta din raionul Ungheni. Este bine, dar de ce o faceți pe furiș, fără a invita autoritățile raionale, consilierii raionali, aşa cum prevede și Legea cu privire la administrația publică locală? Doar aceştia au fost aleși pe 6 iunie 2007 şi au fost recunoscuţi chiar de dumneavoastră. În nenumărate rînduri am conlucrat și ne-ați promis susținere și înțelegere. Or, atunci cînd dumneavoastră, cei care dețineți pîinea și cuțitul, împărțiți banii din bugetul republican inechitabil, nu-l pedepsiți numai pe președinte sau numai consilierii raionali, ci pedepsiți populația raionului: 117 mii de cetățeni!

Dacă la Ungheni societatea civilă este mai activă, Consiliul raional este mai progresist și cere schimbări radicale, conducerea raionului și orașului Ungheni este de orientare democratică, toate acestea ar trebui să vă bucure, căci doar așa se pot produce acele schimbări spre care rîvneșete majoritatea.

Sau poate vă deranjează faptul că nu prea v-ați ținut de cuvînt prin: nesemnarea acordului cu privire la micul trafic de frontieră; neonorarea îndeplinirii prevederilor programului „Satul Moldovenesc” și hotărîrii de Guvern ce ține de zona Cula, precum și alte programe pentru raionul Ungheni; tolerarea bazoconiilor făcute de exponenții dumneavoastră în raionul Ungheni anterior, în anii 2001-2008?

Nu vă fie frică, noi vă vom înțelege și, împreună, vom căuta soluții pentru depășirea crizei de neînțelegeri pe care o impun ortacii dumneavoastră.

Nu vă temeți, căci la noi, la moldoveni, se spune că de ce te temi, de aceea nu scapi. Iar Vladimir Dal scria: dacă are să se întîmple ceva, se va întîmpla neapărat. Noi însă putem accelera evenimentul.

Cu respect, Ion Harea,

prședintele raionului Ungheni."


Imagine: www.moldova-suverana.md

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Seattle - un oraș în care mi-ar plăcea să trăiesc

Cu Dragobetele pe voi toţi