La armată, cu încredere

[îi vorba de un exerciţiu la şcoală, dar cred că are dreptul la viaţă în acest blog]

Comisia pentru recrutare din Primăria Floreni a supraîmplinit planul la recrutarea (de toamnă) tinerilor în armată. În loc de trei persoane, aşa cum era planificat, în armată au plecat 9 floreneni.

Eugenia Gaidamut, persoana responsabilă de problemele militare de la Primărie, spune că tinerii din sat preferă să-şi satisfacă serviciul militar în Departamentul de grăniceri, pe care îl consideră mai prestigios.

Pentru a îndeplini planul, Gaidamut discută cu fiecare recrut în parte, explicându-i avantajele serviciului militar. Pentru convingerea tinerilor să meargă la armată ea a primit două diplome de mulţumire.

Potrivit funcţionarei, după ce fac armata, tinerii vin schimbaţi în bine, devin mai maturi şi mai disciplinaţi. «Am mulţi tineri despre care se vorbea că ar fi pierduţi, dar după armată au venit schimbaţi în bine şi vin să-mi mulţumească.»

În Floreni sunt luaţi în evidenţă 110 de recruţi, iar în prezent se desfăşoară campania de recrutare de primăvară. În ultimii 6 ani, 47 de tineri şi-au satisfăcut serviciul militar în diverse instituţii militare din republică.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Expressul de Ungheni

Seattle - un oraș în care mi-ar plăcea să trăiesc

Cu Dragobetele pe voi toţi